Nasza firma oferuje Państwu najwyższej jakości gumy silikonowe mleczne oraz gumy silikonowe czerwone. Oferowane gumy z silikonu dostępne są w płytach 1200 x 10000 mm (twardość 60 ShA) oraz 500 x 500 mm (twardość 30 ShA oraz 80 ShA). Płyty silikonowe mleczne posiadają certyfikat zgodności z FDA, dzięki czemu mogą być stosowane do kontaktu z żywnością.
Guma silikonowa mleczna i techniczna ma doskonałe właściwości termiczne. Może pracować zarówno w bardzo niskich, jak i bardzo wysokich temperaturach (od - 50 st. C do + 200 st. C). Dzięki temu znajduje szerokie zastosowanie w piecach, chłodniach i maszynach generujących bardzo wysokie temperatury.
Nasza firma oferuje Państwu również płyty silikonowe na wymiar. Docinamy Państwu pasy silikonowe, uszczelki płaskie z silikonu, a także formatki silikonowe. Elementy te docinamy na ploterach, dzięki czemu są precyzyjnie wykonane.
Gumy silikonowe właściwości:
- dostępne grubości płyt: 0,5 mm / 1 mm / 2 mm / 3 mm / 4 mm / 5 mm / 6 mm / 8 mm / 10 mm
- dostępne formaty dla twardości 60 ShA: 1200x10000 mm
- dostępne formaty dla twardości 30 ShA i 80 ShA: 500x500 mm
- odporność termiczna: od - 50 st. C do + 200 st. C
- dostępne kolory: mleczny (półprzeźroczysty) i czerwony (techniczny)
- odporność: oleje, tłuszcze, oleje mineralne, sole i niskim stężeniu, alkohole, woda o temperaturze do + 50 st. C, ciecze niepalne HSD
- brak odporności: wysoko stężone kwasy i zasady, etery i estry, aromatyczne i alifatyczne węglowodory, para wodna
Dostępne kolory płyt:
- gumy silikonowe mleczne - są to innymi słowy płyty silikonowe mleczne. Posiadają one standardowo odporność termiczną od - 50 st. C do + 200 st. C. Jako jedyne spośród płyt z gumy silikonowej, posiadają dopuszczenie do pełnego kontaktu z żywnością i substancjami spożywczymi. Na Państwa życzenie możemy wystawić stosowany certyfikat zgodności z FDA. Należy jednak pamiętać, aby chęć otrzymania certyfikatu, zgłosić przez złożeniem zamówienia;
- gumy silikonowe czerwone - to innymi słowy płyty silikonowe techniczne. Płyty te nie posiadają dopuszczenia do kontaktu z żywnością, ponieważ przeznaczone są do użytku przemysłowego. Guma silikonowa czerwona posiada nieco wyższą odporność termiczną od gumy mlecznej.
Płyty silikonowe do żywności:
Gumy silikonowe mleczne produkowane są z mieszanki granulatu, badanej na bieżąco pod kątem obojętności fizjologicznej. Dzięki temu produkt finalnych, czyli płyty silikonowe są obojętne fizjologiczne i mogą być stosowane do kontaktu z żywnością. Nasza firma oferujemy więc Państwu gumy silikonowe dopuszczone do kontaktu z żywnością. Należy pamiętać, że dotyczy to jedynie płyt silikonowych mlecznych. Na życzenie klienta możemy dołączyć do faktury certyfikat zgodności z normą FDA.
Zapraszamy do kontaktu z naszym biurem handlowym:
KOM +48 509 491 716
biuro@plastplus.pl